Sen piti siis tulla vuonna 2003, 2010, 2012, ja nyt:
From our research, we think Nibiru will pass over in 2014, 2015 or 2016 at the end of April.
Hienoja ennusteita, 2014 Huhtikuu menikin jo, 2015 ja 2016 on vielä tulossa..
Hienoa on myös tuo kerrottu 3600 vuoden kiertoaika. Samoin että se tulee lähelle maata -- siis 1.0 astronomisen yksikön päähän auringosta.
Keplerin kolmannesta laista tiedetään silloin että sen radan isoakselin puolikas (a, eli "keskietäisyys") on 230.5 kertaa maan etäisyys auringosta. (T²/r³ = 1, kun T annetaan maan vuosina ja keskietäisyys r annetaan astronomisina yksiköinä)
Tästä saadaan myös että ellipsin pikkuakselin puolikas on 21.45.
Ellipsin semi-latus rectum (p) on silloin 1.9957. Tuo on myös tasan 1.0000 enemmän kuin rataellipsin eksentrisyys.
Jos se tulee joka kierroksella maapallon lähelle, sen kiertoajan täytyy olla mahtavalla tarkkuudella maan vuoden pituuden monikerta. Yllä annettujen geometrialukujen pitää silloin olla ainakin kuudella numerolla, neljä ei riitä.
Jos se kulkee planeettakunnan keskimääräisellä ratatasolla, se viivähtää pidempään maapallon lähellä, kuin jos se kulkisi tätä tasoa vastaan kohtisuoralla tasolla. Kohtisuoralla kulkusuunnalla tämä synkronisuus pitäisi olla vieläkin tarkempi.
No, maailmanlopunennusteitakin riittää, eikä mikään ole toteutunut.
Kuten Neil deGrasse Tyson on todennut, maapallolle ei käy mitenkään vaikka ihmiskunta ja biosfääri tuhoutuisi.
Katselkaamme siis tänä viikonloppuna Marsin ohi viilettävää komeetta:
http://mars.nasa.gov/comets/sidingspring/Se viuhahtaa noin 100 000 kilometrin päästä Marsia, joka on noin 1/3 osa maan ja kuun välimatkasta. Sen ohilentovauhti on noin 56 km/s, joka on hyperbolisella radalla olevalle komeetalle ihan tavallinen Marsin etäisyydellä ollessaan. Lähimmillään aurinkoon se tulee hiukan Marsin radan sisäpuolelle ja jää reilusti Maan radan ulkopuolelle. Nibirun vauhti elliptisellä radallaan on hiukan pienempi - ja tämä komeetta havaittiin kun se oli vielä Jupiterin radan ulkopuolella melkein kaksi vuotta ennen ohilentoaan Marsista.
Historiallisena aikana ei yksikään etukäteen havaittu komeetta ole kulkenut noin läheltä Maata.
Paljon pienempiä ja silti melkoisen tuhokykyisiä kiviä on toki tullut ihan yllättäen. Tseljabinsk viimeisimpänä.